preload

FAQ
Mai multe despre importul din China!

Daca aveti alte intrebari  va rugam sa ne contactati

Practic, in acest moment ne imbracam, ne mobilam si ne utilam casa de la chinezi, vorbim la telefoane sau vedem filme pe televizoare chinezesti si chiar mancam alimente “made in China”. Gama de produse China este insa mult mai variata decat ne poate duce imaginatia. . Sunt oameni de afaceri care aduc de acolo borduri de granit, capace de canalizare, bideuri, jucarii si cine mai stie ce. Oficial, importurile romanesti din statul socialist asiatic au fost anul trecut de peste doua miliarde de dolari.

Ce produse se pot comanda din China?

In general, din China puteti comanda absolut orice produs. Exista, insa, insa anumite restrictii, care se refera la unele categorii de produse. La categoria NU intra anumite produse chimice, farmaceutice sau alimentare, pentru care este nevoie de anumite conditii speciale de import. Apoi, produsele textile, spre exemplu, au un regim mai special de import. De asemenea, este EXCLUS importul prin ROMASIA al produselor contrafacute (textile “de firma”, telefoane-replica etc.) Mai multe detalii aflati contactand agentii nostri.

Produsele din China sunt, in general, de calitate proasta?

Nu. Ca si in orice alta piata, si in China exista o corelatie clara intre pretul platit pentru un produs si calitatea acestuia. Mitul “chinezismelor” in Romania s-a creeat datorita importatorilor care au dorit sa-si maximizeze profitul, aducand cele mai ieftine lucruri din China. Exista insa si produse de foarte buna calitate, la un pret competitiv pe piata romaneasca. Cea mai buna dovada este faptul ca multe companii multinationale care activeaza in Romania importa foarte mult din China, produse pe care le comercializeaza drept “marca proprie”.

De ce sa nu comand eu direct de pe Internet?

Comenzile prin Internet implica un anumit risc, cu atat mai mult cu cat furnizorul este din China. Se intampla de multe ori ca anumite site-uri sa fie inselatorii, dar aproape de fiecare data, comandand de pe un site platiti cu zeci de procente in plus fata de pretul real al produsului.

Pot comanda produse mai putine cantitativ decat un container?

Da. Pentru acest gen de comenzi, ROMASIA ofera servicii de doua feluri: direct de la producator, caz in care noi ne ocupam de grupaj si de expediere, sau direct din pietele din Yiwu, caz in care noi ne ocupam de achizitionarea si expedierea bunurilor comandate. In plus, prin ROMASIA, aveti garantia ca veti primi ceea ce ati comandat.

Pot comanda produse diverse, chiar daca sunt de la producatori diferiti?

Da, ROMASIA se poate ocupa de astfel de comenzi. Mai mult decat atat, acest gen de comenzi este unul dintre motivele pentru care clientii apeleaza la noi. Asta pentru ca, fara un trader, este imposibil sa grupati intr-un container produse de la mai multi producatori.

Care e cantitatea minima pe care o pot comanda?

 In principiu, poate fi vorba despre orice cantitate doriti dvs. Totusi, exista anumite restrictii impuse de producatori, care nu vand din fabrica o cantitate foarte mica. Mai sunt si alte restrictii referitoare la comanda minima, de natura vamala sau de eficienta a costului de transport. Mai multe detalii despre acest subiect puteti primi de la angajatii ROMASIA.

Cum se va face inspectia calitatii?

 Inspectia de calitate va fi facuta de unul dintre angajatii ROMASIA din China, iar dvs. veti primi pozele cu produsele care vor ajunge la dvs., precum si informatii complete, printr-un formular ca acesta

Cum ma asigur ca marfa a fost incarcata pe vas?

Sunt doua moduri in care va puteti asigura ca marfa dvs. a plecat in conditii bune din China si va ajunge la dvs.: inspectia efectuata la incarcare de angajatii ROMASIA, si implicit garantia noastra, si primirea de catre B/L (Bill of Lading). Acest document este dovada ca o companie de shipping v-a preluat marfa si ca ea va fi predata doar dvs. Bill of Lading este un document specific transportului maritim si are mai multe functii: tine loc de chitanta, fiind dovada platii transportului, de contract, pentru ca specifica clauzele efectuarii transportului si de act de proprietate asupra marfii, pentru ca doar cel care prezinta B/L in original poate ridica marfa, dovedind ca este proprietarul marfurilor transportate.

Intra in contact cu noi
Formular de contact

Raspuns garantat in maxim 24 ore.0721.644.800; 0745.644.700

Tel/fax: 0357-805.691; office@romasia.ro / marius@romasia.ro
Bucuresti, str. C. Dobrogeanu-Gherea nr. 78 / Arad, Str. Abrud nr. 63

Choose your language to Translate »