preload

Romasia
Modalitati de livrare a marfurilor din China, avantaje versus dezavantaje

Pentru un importator de marfuri din China exista nenumarate considerente ce determina o achizitie de succes, de la identificarea furnizorilor potriviti, negocierea preturilor, verificari de calitate-conformitate.

Când vine vorba despre transport, se urmareste ca livrarea bunurilor sa se faca în condiții de siguranță, la timp iar costurile de transport sa fie competitive. Alegerea celei mai bune opțiuni de livrare este influentata de specificul fiecarei partide marfuri, existand cateva aspecte ce trebuie luate in considerare atunci cand se hotaraste modalittaea de aducere a bunurilor acasa, la destinatia finala.

Pentru care dintre modalitatile de transport se opteaza: posta, curier, transport aerian sau maritim?

Costul nu este singurul element considerent, desi de obicei , este factorul determinant. Partile implicate in livrarile de marfuri urmaresc pe de o parte sa salveze bani pentru client si pe de alta, sa faca bani si pentru ei.
Modalitatile de livrare a marfurilor sunt diferite in ceea ce priveste timpul de tranzit a marfurilor si cheltuielile de transport. Functie de solicitarile clientului, se urmareste alegerea celei mai eficiente modalitatii de transport.

MODALITATI DE LIVRARE A MARFURILOR DIN CHINA, AVANTAJE VERSUS DEZAVANTAJE

1/. Serviciul de posta
Trebuie luat in calcul faptul ca livrarile prin intermediul serviciile postale China Post sau Hong Kong Post pot dura intre 2 ~ 5 săptămâni pana la destinatie. In conditiile in care exista disponibilittae pentru primirea marfurilor, aceasta este cea mai ieftină opțiune in cazul expeditiilor de marfuri de volum mic, cum ar fi de exemplu in cazul mostrelor și coletelor. In plus, se pot urmari livrarile si on-line insa informațiile nu pot fi actualizate în timp. Este o modalitate de livrare nu se recomanda intotdeauna dar care este cea mai avantajoasa din punct de vedere al costului. Dezavantaje: nu prezintă siguranță, pachete pierdute fiind aproape imposibil de a mai putea fi gasite.

2/. Curierat expres                                                                                                                                                                        Livrarea prin intermediul companiilor de curierat expres este cea mai potrivită metodă pentru cele mai multe persoane care sunt la inceput si nu au experienta in domeniu, De regula, cele mai folosite companii de curierat in China sunt: DHL, UPS, și FedEx. Seviciul TNT desi este popular în Europa, in China este destul de putin folosit. Serviciul de curierat asigura un timp redus de livrare si facilitatea urmăririi statutul on-line. Cele mai multe expeditii prin curierat dureaza circa 2 ~ 5 zile lucrătoare pentru a ajunge practic oriunde în întreaga lume.
In principiu, reapartizarea pe continente a companiilor/serviciilor de curierat este:

• pentru America, America de Sud, Asia de Sudest si Africa – FedEx
• DHL pentru Europa, Australia, Noua Zeelanda
• pentru America se recomanda UPS

Avanatajele acestui tip de livrare variaza in functie de greutate produselor care fac obiectul acestui tip de transport. Pentru alegerea curierului potrivit este necesara cunoasterea detaliilor expeditiei. Plusuri: livrarea merge snur, este rapidă și fiabilă de cele mai multe ori. Atunci cand apar probleme, există un număr de urmărire care poate ajuta la identificare, verificarea si rezolvarea problemei. Dezavantaje: pret mult mai mare comparativ cu serviciul postal.
3/. Transport aerian                                                                                                                                                           Atunci cand greutatea produselor achizitionate este prea mare pentru curierat, de exemplu pentru o greutate de circa 500 kg, transportul aerian este cea mai buna alegere. In acest caz, costurile transportului aerian vor fi semnificativ mai mici decât prin curierat. Se recomanda pentru partidele de marfa nu foarte grele in cazul care există termene limită de livrare si necesitatea unui control strict asupra securității livrarii. Timpul de tranzit variază în funcție de orarul companiilor aeriene, fiind în general intre 2 ~ 10 zile, care nu este rău deloc!
Dezavantaje: implica munca suplimentara la ajungerea produselor la aeroportul destinatar, unde beneficiarul trebuie sa se ocupe pe cont propriu de documentatie si intocmirea formalitatilor vamale, spre deosebire de serviciile de curierat care preiau in totalitate aceste sarcini. Asta putand fi descurajant pentru cei care nu au experienta in acest domeniu. Desigur, exista solutia externalizarii acestor sarcini către un broker vamal dar aceasta genereaza costuri suplimentare.
De regula, se recomanda ca pentru volum de peste 250 kg sa se apeleze la un transport aerian iar sub acest nivel sa se foloseasca curieratul internațional.

4/.Transport maritim
Avantaje: desi transportul maritim poate dura foarte mult timp, prin intermediul lui se pot transporta cantitati masive de bunuri, care contribuie per total la reducerea costurilor. De asemenea, diversitatea de mărfuri care pot fi expediate este un avantaj major. Drept pentru care acest mod de transport este foarte popular și utilizat pe scară largă în logistica livrarilor de marfuri din China. In ciuda timpului de livrare destul de indelungat, daca planifici din timp importul si ai timp suficient sa astepti, transport maritim este alegerea de top. În funcție de locul în care este localizat destinatarul, transportul poate dura si pana la 60 de zile. Dezavantaje, la fel ca și in cazul transportului aerian, destinatarul trebuie să se ocupe de documentatie si intocmirea formalitatilor de vămuire și livrarea mărfurilor de la port la depozit sau direct destinatarul final. Pentru livrarile “la usa” care sunt destul de populare si in Europa, tot ceea ce trebuie facut este achitarea cheltuielilor de transport, dupa care se asteapta primirea marfurilor livrate la adresa solicitata. Plusuri: este economic din punct de vedere al costului, dacă exista si disponibilitate pentru gestionarea logisticii legate de intocmiriea formalitatilor vamale. Este cel mai bun mod de a gestiona achizițiile mari, voluminoase de marfuri.

In concluzie
Fiecare modalitate de transport are beneficii proprii insa de cele mai multe ori livrarea eficienta a marfurilor din China presune combinarea a mai multor mijloace de transport. De regula, optiunea pentru un mod de transport sau altul este rezultatul unei deliberari cu privire la timpul/ termenul la care sunt necesare produsele, securitatea expeditieiși nu in ultimul rand, costul.
De regula, cotele aferente transportului ajung la un procent destul de substanțial in costul total al produsului, fiind deosebit de importanta pastrarea acestora la un nivel cat mai scăzut cu putinta. Uneori insa, timpul este mai crucial decât banii. Legat de decizia privind o modalitate de livrare sau alta trebuie pastrat un echilibru, luand in considerare implicatiile tuturor situatiilor existente la momentul transportului.

Romasia este o companie specializata in importul de marfuri din China, care ofera solutii avantajoase  de transport , inclusive “door-to-door”, prelunad marfurile de la sediul fabricii, ocupandu-se de intregul proces de livrare din China, pana la destinatarul final.
Asiguram transport containerizat FCL/ la nivel de container plin/ full container si LCL/ sub incarcatura unui container plin/ less than full container, consolidand partidele mici de marfuri.. Ne concentram pe deplasarea produselor in cel mai eficient mod posibil, la costuri reduse pe intreg lantul de aprovizionare cu marfuri din China. In plus, in depozitele proprii din Guangzhou si Yiwu receptionam marfa, o verificam, facem consolidari indiferent de volumul de marfa, organizam transport, intocmim formalitati vamale si livram la destinatar sau depozitul din Bucuresti. Servicii complete la costuri competitive.

Intra in universul complex al importurilor de marfuri din China accesand www.romasia,ropoza-de-adaugat-pe-banda-motto

Choose your language to Translate »