Cele trei regiuni economice mari ale Chinei - ROMASIA

Cele trei regiuni economice mari ale Chinei

China este o tara imensa cu peste 150 de orase ce depasesc o populatie de peste 1 milion de locuitori. La acest nivel, cautarea furnizorului potrivit si localizarea intr-un plan atat de extins este o provocare in adevaratul sens al cuvantului.
Din fericire pentru importatori, China poate fi rezumata la nivelul a trei mari regiuni economice: regiunea de nord – cercul economic Bohai Rim, regiunea orientul mijlociu Yangtze River Delta in centru si regiunea de sud Pearl River Delta. Cei mai multi furnizori de marfuri din China sunt localizati într-una dintre aceste trei regiuni. Ințelegerea specificului fiecarei dintre aceste regiuni majore faciliteaza localizarea ușoara a furnizorilor, selectia optima a acestora si pastrarea unor relatii excelente cu acestia.
Un pic de geografie din China
Aceste trei regiuni sunt situate de-a lungul coastei de est a Chinei, ceea ce face sens in conditiile in care centrele industriale exportatoarea au nevoie de porturi pentru transportul mărfurilor in afara Chinei.
Fiecare dintre aceste regiuni este dezvoltata in jurul unuia dintre cele trei mega orase ale Chinei: Beijing (Bohai Rim Cercul economic), Shanghai (Yangtze River Delta) și Guangzhou (Pearl River Delta). De multe ori aceste orase sunt folosite ca puncte de referință pentru aprecierea distantelor atunci când se discută despre orașele mai mici, de exemplu „Yiwu este la circa 200 km de Shanghai.                                                                                                                                             Marea majoritate a furnizorilor chinezi sunt localizati într-una dintre aceste trei  regiuni economice iar raportarea la una dintre acestea simplifica mult lucrurile decat in cazul abordarii globale la nivelul intregii Chine.
Regiuni specializate pe categorii de produse
Urmand exemplul occidentului, China tinde sa-si dezvolte regiuni specializate in diferite industrii. Sunt cazuri in care  un oras întreg poate fi dedicat unei anumite categorii de produse (lenjerie de corp) iar altul specializat in alte categorii (articole de vacanță, decoratiuni). Este deja binecunoscut faptul ca sunt produse cu distributie pe plan mondial si origine in China, produse la nivel de oras sau fabrica.
Odata cu cresterea experientei in importuri si vizite de afaceri in China, se descopera concentrarea mare de furnizori pe categorii de produse in cadrul aceleiasi regiuni și / sau oraș. Relevant este exemplul orasului Senzhen, renumit pentru importurile covarsitoare de electronice din China.
Cunoasterea minima a geografiei Chinei este importanta in conditiile in care:
1. Plasarea furnizorilor în imediata apropiere poate duce la reducerea costurilor de transport marfuri
2. Achizitia produselor de la furnizori, centre specializate amplasate in acelasi areal permite accesul la o calitate superioara.
Amplasarea furnizorilor in proximitate faciliteaza transporturile combinate, ducand la economii de timp si bani. Pe de alta parte si vizitele la furnizori amplasati in apropiere sunt mai simple. Se poate opta pentru unul dintre orase ca baza, vizitand ceilalti furnizori in excursii de o zi. Permite furnizorilor amplasati la doar cateva ore sa asigure trasportul la sediu, far a aintra in aventura incercarii sistemul domestic de transport din China.
In conditiile is care diferitele industrii tind sa populeze regiuni specifice din China si se cauta furnizori pentru un anumit produs (casti), se observa concentrarea furnizorilor specializati intr-o regiunea si prezenta a unui in mod exceptional intr-o alta regiune. In cadrul regiunilor economice specializate pe anumite categorii de produse sunt puse in valoare multe cunostinte de trading, distributie vanzari si competitie, furnizorii specilizati invataand si concurandu-se recipraoc. De cele mai multe ori este de preferat achizitia din regiunile unde exista concurenta intre furnizori decat din cele unde prezenta lor este doar o exceptie.
Concluzie:                                                                                                                                                                                                   In general, contactul cu harta imensa a Chinei este intimidant cu atat mai mult cand ai de-aface cu multitudine de orase cu denumiri indescifrabile. Fuzhou seamna mult cu Fujian si Qingdao, fiind similar si cu Qingdao. In mod sigur, cunoasterea specificului fiecarei dintre cele trei mari regiuni economice din China, permite o abordare mult mai legera a realitatii chineze.

Pentru detatii privind afaceri, import si transport marfuri din China va asteptam pe www.romasia.ro

CERE O OFERTA

Raspuns garantat in maxim 24 de ore.