preload

Romasia
Dublarea timpului de livrare pe perioada Anului Nou Chinezesc

Dublarea timpului de livrare pe perioada Anului Nou Chinezesc

by Marius Grada Manager achizitii & logistica

Posted on November 15, 2016 at 10:05 AM

Toti importatorii de marfuri din China care lanseaza comenzi in lunile ianuarie sau februarie trebuie sa se astepte sa-si primeasca produsele nu mai devreme de lunile martie sau aprilie. Pentru a evita intazierile in livrarile de marfuri din China si lipsa marfurilor din stoc, se recomanda luarea in calcul a unui timp de asteptare crescut pe perioada Anului Nou Chinezesc.
Anul Nou Chinezesc este desigur cea mai mare sarbatoare din China. Aceasta se sarbatoreste aproape intotdeauna in lunile ianuarie sau februarie. Echivalentul acesteia in vest este sarbatorirea Craciului. Spre deosebire de vest unde oamenii beneficiaza de 1 zi sau doua de liber, in China, marea majoritatea a lucratorilor se intorc acasa pentru a sarbatori cu rudele timp de una sau doua saptamani, pentru unii chinezi sarbatoarea putandu-se intinde si pana la o luna.
Pe scurt, daca comenzile de marfuri nu sunt finalizate inaintea Anului Nou Chinezesc, importatorii trebuie sa se astepte la o intarziere de cel putin 2-3 saptamani si chiar mai mult, timp necesar reluarii productiei in fabricile chineze. Pe de alta parte, in conditiile in care China este “fabrica lumii”, gasirea de spatii libere cargo cu liniile maritime in luna dinaintea Anului Nou Chinezesc este deosebit de dificila, in special in cazul containerelor pline, containerele LCL putand fi uneori ceva mai usor de gasit.
Solutia recomandata pentru depasirea cu bine a intarzierilor generate de sarbatorirea Anului Nou Chinezesc este cea de a trimite comenzile catre furnizorii chinezi in avans, de regula in lunile octombrie sau noiembrie, luand in calcul si o suplimentare a necesarului de comandat pentru cel putin inca o luna.

Pentru detalii suplimentare si rezervari spatii pentru transport cargo inaintea Anului Nou Chinezesc 2017, va asteptam pe www.romasia.ro

Tags: , , , ,

About the Author

Marius Grada

 

Alibaba – Topul importurilor din China

Posted on Jun 09 2019 at 7:23 pm

Daca ne uitam in oferta din 2019 a multor magazine din Romania si Moldova, chiar [...]

Read More

Cum alegi furnizorul ideal din China

Posted on Jun 02 2019 at 7:26 pm

Indiferent dacă provine din China sau din altă parte, unul dintre cele mai importante lucruri [...]

Read More

Importuri din China, Secretele unei afaceri de succes!

Posted on May 27 2019 at 5:05 am

La ora actuala, desi poate doar banuiti insa nu dispuneti de certitudine, marea majoritate a [...]

Read More
Choose your language to Translate »