Frauda de milioane – Cum sa eviti escrocheriile made in China - Partea 2 - ROMASIA

Frauda de milioane – Cum sa eviti escrocheriile made in China – Partea 2

In articolul anterior am vorbit despre primii pasi pe care unele companii fantoma din China le parcurg cu scopul de a profita de pe urma companiilor straine sau cele aflate la inceput de drum. Ne aflam chiar la pasul final, semnarea contractului. Dupa mai multe zile de asteptare si acomodare cu cultura si obiceiurile, pentru care reprezentantii companiei platesc bani grei, vine si momentul semnarii contractului. Desigur, reprezentantii nu se mai gandesc la cateva sute sau mii de euro atunci cand vine vorba de o afacere de milioane. Cu o asemenea suma in minte, inselatorilor le e usor sa justifice orice cheltuiala, motivele fiind diverse, de la diferente de cultura la economia locala. Astfel dupa lungi negocieri, se semneaza un contract si reprezentantii firmei se intorc in tara lor plini de satisfactia incheierii unui contract de milioane. Dar ce nu stiu insa este ca dupa plecarea lor, partenerii chinezi cu care au incheiat contractul vor intrerupe orice legatura.  In momentul in care firma va incerca sa vada ce se intampla, vor constata ca acea companie chineza nici nu exista de fapt. Pierderea la nivel de firma nu este una semnificativa dar este o mare pierdere de timp si bani pentru companie.

De ce functioneaza astfel de inselatorii ?

O inselatorie de genul acesta functioneaza pentru ca totul pare cat se poate de real : planurile de business, negocierile, contractul si chiar si notarul. Escrocii de acest gen ademenesc companiile sa isi trimita reprezentantii in China cu argumente solide. Cel mai bun motiv al lor este ca toata tranzactia sa fie legala. Astfel, lipsa de cunostinte despre afacerile din China cat si despre cultura lor este un mare avantaj pentru astfel de escroci. Reprezentantii firmei nu vor sa piarda o ocazie foarte profitabila si nu iau in seama cateva cheltuieli de inceput.

Multe companii si firme importa marfa din China in termeni legali, deci nu trebuie sa va fie teama de o asemenea afacere. Trebuie doar sa fiti atenti atunci cand cautati o comanie si sa va asigurati ca ea exista si este in regula. In ciuda a ceea ce vor escrocii sa credeti, un contract nu se semneaza in astfel de conditii.

CERE O OFERTA

Raspuns garantat in maxim 24 de ore.