preload

Romasia
Frauda de milioane – Cum sa eviti escrocheriile made in China

Frauda de milioane – Cum sa eviti escrocheriile made in China

by Romasia

Posted on April 15, 2019 at 17:28 PM

Escrocheriile cu marfa comandata din China au fost la moda pentru o lunga perioada de timp, dar sa nu credeti ca au disparut cu totul din peisaj. Aceste fraude au aparut in momentul in care China si-a deschis portile exportului catre restul lumii, si desi precautia comaniilor a crescut, inca mai rezista si astazi. Ca sa nu fiti inselati de o astfel de scamatorie, urmariti sa nu picati in capcanele pe care acesti impostori le pregatesc cu multa grija.

In ce consista o scamatorie ?

Companiile care produc bunuri sunt adesesa victimele escrocheriilor. Acestea incep adesesa cu primirea unui e-mail din partea unei companii chineze de stat in care va prezinta o oferta de nerefuzat. Oferta contine, de obicei, cifre ametitoare. Partenerul foloseste un limbaj profesional, astfel incat oferta sa para cat mai verosimila. Chiar daca corespondenta vi se pare in regula, adevaratul pericol apare atunci cand compania va invita in China sa semnati contractul personal. De cele mai multe ori clientii sunt orbiti de cifrele potentialului castig de viitor si accepta fara sa stea pe ganduri.

Cum functioneaza o astfel de scamatorie?

In China scamatoria este deja pregatita minutios de catre profesionistii acestui domeniu. Mai intai va vor lua de la aeroport si va vor duce la un hotel cu care acestia s-au inteles in prealabil. Pretul pe care il veti plati va fi mai mare decat pretul local pentru un hotel. In zilele urmatoare reprezentantii companiei inchipuite va vor cere bani pentru un cadou catre seful companiei, absolut necesar dupa cum va vor explica cu pretextul obiceiurilor locale. Dupa, va trebui sa platiti un notar, si acesta angajatul lor inchipuit, pentru autentificarea contractului. Costurile suplimentare vor include un certificat emis de guvern si alte costuri pentru intalniri de discutii.

Daca doriti sa aflati cum se termina o asemenea escrocherie si cum sa va feriti de ea, continuati sa cititi blogul nostru. Partea doua a acestui articol va fi disponibil in curand.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author

Romasia

 

Alibaba – Topul importurilor din China

Posted on Jun 09 2019 at 7:23 pm

Daca ne uitam in oferta din 2019 a multor magazine din Romania si Moldova, chiar [...]

Read More

Cum alegi furnizorul ideal din China

Posted on Jun 02 2019 at 7:26 pm

Indiferent dacă provine din China sau din altă parte, unul dintre cele mai importante lucruri [...]

Read More

Importuri din China, Secretele unei afaceri de succes!

Posted on May 27 2019 at 5:05 am

La ora actuala, desi poate doar banuiti insa nu dispuneti de certitudine, marea majoritate a [...]

Read More
Choose your language to Translate »