preload

Romasia
Import imbracaminte si materiale textile din China

Import imbracaminte si materiale textile din China

by Marius Grada Manager achizitii & logistica

Posted on December 22, 2016 at 09:51 AM

Identificarea surselor de achizitie pentru importul de materiale textile si imbracaminte din China se face avand in vedere cateva aspecte:
a. Domeniul de activitate al furnizorului
Focalizarea pe produs este principalul factor care poate califica potentialii producători de îmbrăcăminte. Fabricile de îmbrăcăminte sunt specializate în producerea anumitor tipuri de îmbrăcăminte. Vizualizarea rapida a site-ului sau a pagini de pe Alibaba sau surse globale, poate fi mai mult decat relevanta. De asemenea, domeniul de afaceri, specificat pe licenta de afaceri a furnizorului spune multe despre acesta. Producatorii care de regula fac mentiuni la productie, proceduri specifice de fabricatie, sunt orientati catre export. Ceilalti furnizorii sunt de regula comercianti.
b. Raport de conformitate
Importatorii din Uniunea Europeana trebuie să asigure conformitatea cu diferite standarde şi norme de produs. In domeniul textilelor, există o varietate de restricţii privind compozitie, ce vizeaza limitarea conţinutul de formaldehidă, plumb şi coloranţii azotici. Doar unii producatori de confectii pot asigura documente de conformitate (rapoarte de testare), fiind dificila evaluarea capacitatiii furnizorilor de imbracaminte de a produce bunuri conforme. Documentele de conformitate fiind detinute mai degraba de subcontractorii de materiale textile si cumparatorii externi decat de fabricile de confectii. Cu toate acestea, riscul de nerespectarea a conformităţii este redus la importul de textile si imbracaminte din China, cele mai multe fiind conforme la probele de material, cu exceptia materialelor impermeabile cu strat TPU sau PVC care pot conţine ftalaţi şi alte substanţe restricţionate.
c. Sistemul de management al calitatii
Sistemul de Management al Calitatii (ISO 9001:2008) este implementat în fluxul de producţie a producatorilor chinezi in scopul urmaririi si limitarii defectelor. Desi marea majoritate a producătorii de îmbrăcăminte detin certificare QMS, importatorii de imbrăcăminte sunt sfatuiti sa nu se bazeze doar pe
Fisa tehnica a materialului include:
a. Specificatii material
Se stabilesc prin raportarea la un material “standard”. Listă de specificatii a materialului include: material / compoziţie fibroasa, de ex: 98% bumbac, 2% Spandex; greutate, de ex: 240 gsm; numărul de fire, ex: 40 x 40; tipul de fire, ex: pieptănate; culori, Pantone sau RAL; tratament; acoperire, înveliş PU
b. Listă de materiale componente
Toate componentele trebuie cuprise în lista de materiale, specificand totul de la numar de bucăţi de materiale, nasturi, fermoare, butoniere, etc.
c. Design
Elemente de design pot fi reproduce din eşantioanele de referinţă sau desenele de proiectare. Pe de alta parte, o proba fizică oferă furnizorului multe dintre referintele aferente produsului în timpul procesului de dezvoltare a probei. Cu toate acestea, elemente de design trebuie comunicate si în desenele de proiectare, atasate contractelor de vânzare şi alta documentaţie a produsului, referinţă mostre, fotocopii mostra, desene de proiectare. Desenele trebuie sa indice pozitia etichetelor de spălare etichete, imprimeuri si broderii, pentru reducerea riscului de neînţelegeri.
d. Tabela marimi
Un tabel cuprinde dimensiunile pentru toate marimile. Acesta este o completare la desenul tehnic, pe care sunt specificate masuratori diferite ex: lungime si latime torace. Pot fi incluse urmatoarele masuratori: piept, tiv, lungime, brat, guler (faţă/ spate), lăţime umăr, etc.
d. Logo
Toate fișierele de imprimare și de brodat trebuie furnizate în format .ai sau .eps si sa includa: etichete de spălat, broderie, imprimare. Fisa tehnica este vitala in cazul externalizarii producției de îmbrăcăminte în China sau alte state asiatice.
Transport maritim pentru materiale textile si imbracaminte din China
Îmbrăcămintea este in general un produs de volum mare. În conditiile in care transportul aerian este o reflectare a “taxelor volumetrice”, fiind scump, transportul maritime este modalitatea de livrare recomandata. Taxele de transport pe parcurs maritim sunt influentate in principal de: conditia de livrare Incoterms agreata, volum și destinație.

Pentru mai multe informații referitoare la transportul maritim, importul de îmbrăcăminte/ materiale textile si vizite de afaceri in China, va asteptam pe www.transport-china.com si www.romasia.ro.

Tags: , , , , , , ,

About the Author

Marius Grada

 

Alibaba – Topul importurilor din China

Posted on Jun 09 2019 at 7:23 pm

Daca ne uitam in oferta din 2019 a multor magazine din Romania si Moldova, chiar [...]

Read More

Cum alegi furnizorul ideal din China

Posted on Jun 02 2019 at 7:26 pm

Indiferent dacă provine din China sau din altă parte, unul dintre cele mai importante lucruri [...]

Read More

Importuri din China, Secretele unei afaceri de succes!

Posted on May 27 2019 at 5:05 am

La ora actuala, desi poate doar banuiti insa nu dispuneti de certitudine, marea majoritate a [...]

Read More
Choose your language to Translate »