Import mobilier din China in 5 pasi - ROMASIA

Import mobilier din China in 5 pasi

1. Identificare producatori chinezi de mobilier
Evaluarea potentialilor producatori/furnizori de mobilier se face in functie de:
Capitalul social, un capital scazut indica un comerciant mic care nu poate oferi beneficii  reale la cumparare. In principiu, un producator de mobilier ar trebui sa aiba cel putin un capital social de RMB 1.000.000.
Domeniul de activitate, este cel specificat in licenta de afaceri.
Trebuie evaluat daca furnizorul este cu adevarat producator, cautand dupa “mobila”, “fabricatie” sau “productie”. Pe de alta parte, tot mai multi traderi vizeaza scopuri comerciale prezentand o gama larga de produse si vanzare en-gros.
Sistemul de management al calitatii: ISO9001 este implementat in scopul urmariri si
prevenirii problemelor de calitate. Din pacate acesta este impus doar producatorilor, nu si comerciantilor.
La achizitia mobilierului din China este importanta selectarea furnizorilor. Majoritatea producatorilor chinezi de mobila ofera criterii de calitate si stabilitate necesare pentru a face fata concurentei.
Pentru cei care nu sunt familiarizati cu identificarea furnizorilor online, exista optiunea vizitatii targurilor, show-urilor comerciale specializate din China sau Hong Kong. Cele mai relevante targuri de mobilier si produse industriale de casa, organizate anual sunt:
*Global sources pentru cadouri si casa (RAS Hong Kong): living & décor, bucătărie & dining, confort casa
*Canton Fair (Faza 2) (Guangzhou, Guangdong): mobilier de baie, de exterior, birou, hotel, camera de zi, decoratiuni uz casnic
*HKTDC Hong Kong, targ articole de casa (Hong Kong S.A.R) : flori artificiale, hardware & produse DIY, accesorii bar, articole de sănătate și îngrijire personală, accesorii baie, decoratiuni casa & artizanat, articole pt bucătărie & gadget-uri, de curățare, produse Eco-Friendly, produse Silver Generation, mici produse electrice, gradinarit si accesorii exterior, tacamuri.
2. Optiuni de personalizare a mobilierului
In principiu diferenta dintre un comerciantii cu amanuntul/ ridicata si producatorii de mobilier este ca primii lucreaza unitar fara variatii in ceea ce priveste materialul, design-ul, dimensiunile si functiile acestuia, ultimii lucrand pe baza de comanda, listele specificative. Acestea trebuie sa includa: calitate lemn/ ex. lemn de fag Germania, specificatie material textil: poliester Pu/ 550 gsm, parti metal: 316L din otel inoxidabil, spuma: spuma de cauciuc de inalte densitate, ignifuga, etc.
3. Evaluarea reglementarilor specifice mobilierului
In multe piete, exista regulamente de prevenire a incendiilor, aplicabile diverselor tipuri de mobilier. Trebuie stiut ca In Uniunea European exista regulamente de siguranta la foc, la care trebuie sa se conformeze cumparatorii, incluzand: EN 1021-1, EN 1021-2, EN 597-1, EN 597-2, EN 14533. In acest sens, este important sa se comunice furnizorului standardele carora trebuie sa se conformeze. In primul rand, trebuie să se cunoasaca reglementările care se aplică produselor la intern, pe piața domestica, care sa fie comunicate in timp producătorului de mobilier.
4. Control calitativ
Pentru a fi siguri ca furnizorul livreaza produse corespunzatoare calitativ, trebuie apelat la suportul unui inspector de calitate care sa verifice mobilierul achizitionat. In China exista mai multe companii care ofera servicii de control a calitatii. Este impotant sa se comunice exact ceea ce trebuie verificat prin inse identifica  potentiale daune rezultate din folosirea incorecta a materialelor si componentelor. In ceea cde priveste testarea la foc, aceasta se realizeza in laborator, rezistenta la foc a materialelor textile putand fi verificata si cu o bricheta si un cronometru.
5. Transport si logistica
Mobilierul este greu si se poate deteriora usor sub greutatea unitatilor stivuite, fiind necesara transmiterea unor solicitari clare de ambalare furnizorilor, la exterior, interior, paletizare, etc.
Pe langa faptul ca mobilierul este greu, acesta ocupa si mult spatiu, majoritatea cumparatorilor din acest segment raportandu-si frecvent importurile la nivel de container. De regula, se solicita furnizorului volume bazate pe containere de 20 sau 40 picioare, cu precizarea numarului de unitati afferent fiecarui tip de container in parte.

Pentru informatii suplimentare privind importul, transportul mobilierului din China, va asteptam pe www.romasia.ro si www.transport-china.com.

CERE O OFERTA

Raspuns garantat in maxim 24 de ore.