preload

Romasia
IMPORTUL ARTICOLELOR DE BUCĂTĂRIE DIN CHINA

IMPORTUL ARTICOLELOR DE BUCĂTĂRIE DIN CHINA

by George Mihutiu

Posted on March 20, 2017 at 07:58 AM

Articolele de bucătărie din material plastic pe bază de poliamidă şi melamină originare sau expediate din China şi din Hong Kong pot fi introduse în ţară prin şapte birouri vamale, după analize de laborator şi în baza unei declaraţii de conformitate.

Importul de articole de bucătărie din material plastic pe bază de poliamidă şi melamină originare sau expediate din Republica Populară Chineză şi din Regiunea Administrativă Specială Hong Kong trebuie să respecte, din 1 iulie, anumite norme impuse de Uniunea Europeană pentru toate ţările UE.

În acest sens, Ministerul Sănătăţii a elaborat un proiect de ordin privind măsurile necesare pentru aplicarea Regulamentului (UE) 284/2011 care stabileşte condiţiile specifice şi procedurile detaliate pentru importul de articole de bucătărie din material plastic pe bază de poliamidă şi melamină originare sau expediate din China şi Hong Kong.

Potrivit proiectului, Ministerul Sănătăţii este autoritatea competentă privind controlul oficial în domeniul materialelor care vin în contact cu alimentele.

Introducerea pe teritoriul vamal al Uniunii Europene prin România a transporturilor de articole de bucătărie din material plastic pe bază de poliamidă şi melamină din China şi din Hong Kong se realizează prin birourile vamale din Jimbolia şi Moviliţa – judeţul Timiş, Constanţa Sud – judeţul Constanţa; Otopeni călători – judeţul Ilfov, Porţile de Fier I – judeţul Mehedinţi, Sculeni – judeţul Iaşi şi Siret – judeţul Suceava.

De asemenea, potrivit proiectului, punerea în circulaţie a acestor articole de bucătărie poate fi făcută în baza unei declaraţii în care trebuie să se specifice că sunt acceptate de către direcţia de sănătate publică judeţeană în care se află punctul vamal de intrare a produselor.

Reprezentanţii direcţiei de sănătate publică verifică dacă declaraţia de conformitate respectă reglementările UE privind materialele şi obiectele din plastic care vin în contact cu produsele alimentare şi recoltează probe ce vor fi analizate în laboratoare autorizate desemnate în acest sens.

Tags: , , ,

About the Author

George Mihutiu

 

Alibaba – Topul importurilor din China

Posted on Jun 09 2019 at 7:23 pm

Daca ne uitam in oferta din 2019 a multor magazine din Romania si Moldova, chiar [...]

Read More

Cum alegi furnizorul ideal din China

Posted on Jun 02 2019 at 7:26 pm

Indiferent dacă provine din China sau din altă parte, unul dintre cele mai importante lucruri [...]

Read More

Importuri din China, Secretele unei afaceri de succes!

Posted on May 27 2019 at 5:05 am

La ora actuala, desi poate doar banuiti insa nu dispuneti de certitudine, marea majoritate a [...]

Read More
Choose your language to Translate »