preload

Romasia
Intalniri de afaceri cu furnizorii chinezi si vizite la fabricile din China

Intalniri de afaceri cu furnizorii chinezi si vizite la fabricile din China

by Marius Grada Manager achizitii & logistica

Posted on November 04, 2016 at 11:16 AM

Vizitarea fabricilor din China are un inteles mult mai larg, incluzand pe langa vizita efectiva a fabricii, servirea mesei, participarea la diverse evenimente si alte lucruri asociate acesteia.

In general, este o buna ocazie cea de a vedea sediul companiei de unde se intentioneaza sa se achizioneze marfuri cat si o oportunitate excelenta de a implica companie proprie in afacerile din China.

O afacere de 1-2 zile

O vizită tipică la fabricile din China nu este una de o oră sau două alocata doar inspectarii spațiilor de productie și apoi intoarcerii în camera de hotel. In China vizitarea fabriciilor inseamna mai mult. Asftel, dupa ce ai ajuns in orasul in care este localizat furnizorul, acesta te ia din drum pentru a te conduce intr-un tur rapid al fabricii, servirea pranzului si dusul inapoi la hotel, pentru cateva ore de odihna. Dupa trei sau patru ore se reia turul de forta, se iese la cina impreuna si de ce nu, la un spectacol ales de comun acord. A doua zi, esti invitat din nou la masa de pranz si eventual condus la aeroport. Per total, este o experienta interesanta pe parcursul a una sau două zile, in conditiile in care comunicarea cu un furnizor care are cunostinte limitate de limba engleza este dificila.

Vizitarea fabricii

Chiar dacă ești suficient de informat despre procesul industrial aferent fabricarii produsului de care esti interesat, este destul de dificila judecarea standardelor de productie ale furnizorului si transmiterea unor recomandari de unul singur. Daca este posibil, este de preferat angajareaunei terte parti, o companie de asigurarea a calitatii (3PQ). In tot cazul,  defectele critice identificate in productie trebuie corectate inainte ca produsele sa paraseasca China si sa ajunga in portul de destinatie. Si nu in ultimul rand, vizita la fabrica este o șansă de a vedea ce produse sunt fabricate, pentru cine de produc si cat de mult se produce. Sunt informatii utile care permit evaluarea corecta a potentialului furnizorului si configurarea in cunostinta de cauza a  propriei afaceri din China.

Nu lasati rezervarea hotelului pe mana chinezilor!

Daca nu esti intr-o colaborare indelungata cu un furnizor care sa-ti cunoasca déjà preferintele, se recomanda sa se evite ofeta acestuia de rezervare a camerei de hotel. Asta in conditiile in care, perceptia despre un hotel bun este mult diferita in occident fata de cea din China. Si nu poate fi nimic mai neplacut decat de a fi blocat intr-un hotel murdar, amplasat nu se stie unde si inconjurat de chinezi care nu inteleg nici un cuvant in engleza. Drept pentru care, rezervarea hotelului in China se face pe cont propriu sau doar de chinezii care iti cunosc preferintele!

Chinezii sunt gazde excelente!  

Chinezii impartasesc o calitate de baza a culturii asiatice, cea de a fi gazde foarte primitoare. De cele mai multe ori sunt dispusi sa-si lase programul propriu pentru a petrece un timp fantastic cu tine, aratandu-ti tot ce este fantastic in propria lor perceptie. Ei sunt mai mult decat entuziasti sa-ti arate compania si orasul lor si asta intr-un mod cu totul diferit de ceea ce facem noi in occident.

Pentru organizarea de intalniri cu furnizorii chinezi si vizitarea de fabrici, showroom-uri si targuri specializate va asteptam pe www.romasia.ro

 

Tags: , , ,

About the Author

Marius Grada

 

Alibaba – Topul importurilor din China

Posted on Jun 09 2019 at 7:23 pm

Daca ne uitam in oferta din 2019 a multor magazine din Romania si Moldova, chiar [...]

Read More

Cum alegi furnizorul ideal din China

Posted on Jun 02 2019 at 7:26 pm

Indiferent dacă provine din China sau din altă parte, unul dintre cele mai importante lucruri [...]

Read More

Importuri din China, Secretele unei afaceri de succes!

Posted on May 27 2019 at 5:05 am

La ora actuala, desi poate doar banuiti insa nu dispuneti de certitudine, marea majoritate a [...]

Read More
Choose your language to Translate »