preload

Romasia
Manamenentul transportului de marfuri din China; de unul singur sau printr-un agent

Manamenentul transportului de marfuri din China; de unul singur sau printr-un agent

by Marius Grada Manager achizitii & logistica

Posted on October 12, 2016 at 11:13 AM

Transportul marfurilor din China este un proces deosebit de complex al carui succes este determinat intr-o mare masura de un bun management.
Cei mai multi dintre importatorii neexperimentati lasa organizarea transportului la latitudinea furnizorilor chinezi. In aceasta situatie, trebuie agreata conditia de livrare, de la “CIF” port de destinație al “DAP “adresa de livrare sau oricare  alta conditie de livrare INCOTERMS. De restul se ocupa furnizorul prin intermediul agentilor expeditori din China.         Dezavantaj, per total se plateste un transport mai scump decat in mod normal.

Principalele optiuni de transport pe care le au importatorii in scopul aducerii acasa a marfuilor cumparate din China sunt:

1/. Organizare transport propriu, pentru control complet
Este o strategie de transport folosita in general de grupurile mari de companii. Aceasta implica rezervarea spatiilor de transport direct cu companiile de transport maritim, liniile aeriene cat si gestionarea intocmirii declarațiilor vamale pe ambele sensuri, export/China si import/tara destinatara. Necesita urmarirea propriei comenzi, pastrarea legaturii permanente cu transportatorul. Timpul de reactie este vital. Pentru operativitate si control se impune functionarea in cadrul companiei a unui departament specializat care sa administreze in intregime transportul de marfuri din China. In general, nu este o optiune viabilă pentru întreprinderile mici și mijlocii.

2/. Colaborarea cu agentii transportatori de pe plan local (din țara) Este modalitatea de lucru convenabila pentru cei mai multi importatori de marfuri din China. . Companiile mici și mijlocii prefera sa lucreze cu un agent local, care ofera un grad de garantie sporit ca exista preocupare pentru eficienta transporturilor, afacerilor din China. Agentii transportatori care nu detin birouri proprii în China lucreaza cu agenții locali din China.
Desi nu este o optiune ieftina, aceasta da confort derularii afacerilor din China.

3/. Apelarea la serviciile unui expeditor de mărfuri din China
Avantajul principal este viteza. Expeditorul păstreaza legătura cu furnizorul din China, informand permanent cumparatorul asupra evolutiei livrarii, termene, etc.
Este o alternativa avantajoasa si din punct de vedere al costului. Ca si dezavantaj, uniii dintre agentii expeditori din China nu detin birouri/ agentii in tarile de destinatie care sa se implice direct in vamuirea produselor si livrarea lor pe parcurs intern, la sediul beneficiarului.

4/. Agent expeditor in fiecare tara atat pentru exportator cat si importator
Pentru un anumit profil al importatorilor este alegerea potrivită. Se adreseaza in special companiilor experimentate, care vizeaza si lupta pentru economisirea fiecarui dolar in parte. Principalul avantaj, faciliteaza un grad ridicat de control.

Concluzie
In situatiile in care transportul este administrat de furnizor sau cumparator, se apeleaza la o sursa de logistica de la o terță parte. In principiu, indiferent de localizarea agentului transportator (in tara sau China), acesta trebuie sa reprezinte interesele importatorului, sa se implice in obtinerea unora dintre cele mai avantajoase cotatii de transport. Aici intervine rolul companiilor experimentate, specializate in importul de marfuri din China.

Romasia este o prezenta constanta a ultimilor ani pe piata achizitiilor si importurilor din China. Intreaga activitate vizeaza o abordare globala a importului de marfuri din China cu implicatii directe asupra confortului si eficientei achizitiilor directe, verificarii calitatii, organizarii, coordonarea transportului si logisticii pana la destinatia finala. Cu cat mai multe informatii si experienta sunt acumulate, cu atat este mai ușor de luat decizia potrivita privind o modalitate sau alta de transport. Simplificam procedurile de livrare, marind progresiv eficienta.

customsPentru detalii va asteptam pe www.romasia.ro!

Tags: , , , , ,

About the Author

Marius Grada

 

Alibaba – Topul importurilor din China

Posted on Jun 09 2019 at 7:23 pm

Daca ne uitam in oferta din 2019 a multor magazine din Romania si Moldova, chiar [...]

Read More

Cum alegi furnizorul ideal din China

Posted on Jun 02 2019 at 7:26 pm

Indiferent dacă provine din China sau din altă parte, unul dintre cele mai importante lucruri [...]

Read More

Importuri din China, Secretele unei afaceri de succes!

Posted on May 27 2019 at 5:05 am

La ora actuala, desi poate doar banuiti insa nu dispuneti de certitudine, marea majoritate a [...]

Read More
Choose your language to Translate »