preload

Romasia
Micile secrete ale importului de marfuri din China

Micile secrete ale importului de marfuri din China

by Marius Grada Manager achizitii & logistica

Posted on November 02, 2016 at 17:42 PM

Toate cărțile și cursurile online in materie de afaceri sustin ca importul din China este una dintre cele mai fantastice afaceri. Antreprenorii o considera minunată iar micile ei secrete se refera:
1/. Presupune contact direct cu produsele iar inventarul fizic poate fi uneori placutImportul de marfuri din China implica produse tangibile reale. Inventarierea acestora poate fi o actiune grea, fiind nevoie de timp pentru mutarea cutiilor si asamblarea paletilor in conditiile de logistica externalizata. In plus, marfurile din China pot fi importate doar daca sunt achitate in avans, inaintea ajungerii lor la destinatie. Importatorii aflati in faza de inceput a afacerilor din China trec cu greu peste perioada de asteptare de la instruirea platii pana la primirea marfurilor. Si nu este greu de inteles “invidia” importatorilor pe cei care fac milioane de dolari din valorificarea informatiilor si servicii, care nu ating nicioadata produsele.
2/. Sa lucrezi cu partenerii chinezii poate fi fan uneori                                                                                                    In afacerile derulate cu China pot apare destul de frecvent intrebari de genul, de ce a trebuit sa schimb furnizorul de tesaturi la o calitate, tesatura inferioara sau de ce am primit 100 de mini aplicatii fara nici un fel de ambalaj individual sau comanda ar fi trebuit sa fie gata in iunie si este luna august si de abia acum este expediata? Conduita de afaceri din China este diferita față de cea din occident. Cel mai enervant pentru occidentali este adversiunea lor la “nu” ca raspuns aproape la orice (chiar și atunci când înseamnă “nu”), dar mai sunt și alte lucruri. Există lucruri uimitoare despre cultura chineza iar modul lor de a face afaceri incepe sa reflecte incet stilul din vest. De fiecare dată când se începe o afacere cu o cultura distincta cum este cea a Chinei, este de asteptat sa exista bariere și provocări culturale.
3/. Afacerea din China implica un mare apetit de cash                                                                                                    Importul de marfuri din China este o afacere ce implica o cerere mare de numerar. Ce urmeaza daca prima comandă se vinde într-o săptămâna? Se lanseaza o noua comanda care implica si mai multi bani. Există diverse modalități de finanțare a afacerii, inclusiv obținerea de credit de la furnizori, care conduc în cele din urmă tot la o nevoie de cash. De fapt, găsirea caii de acces la capital este una dintre cele mai importante trăsături pe care un importator trebuie sa le aiba. Previziunile fluxurilor de numerar si gasirea accesului la capital sunt cele mai importante job-uri din viata importatorului.
4/. Intotdeauna trebuie purtate mai multe tipuri de palariiCu ceva timp in urma, responsabilitatile unui bun importator includeau sourcing pentru produse noi in Orientul Îndepărtat, expediere în țara destinatara si vanzarea către distribuitori și alți comercianti. În present acestea numai sunt suficiente. Trebuie să fii in permanenta in cautarea de noi produse, sa te ocupi de expedierea lor in tara destinatara, sa dezvolti un site de promovare, expedierea lor în țara de origine, configurarea unui site de introducere pe piață si comercializare directa catre consumatori, rezolvarea diverselor probleme ridicate de clienti si multe altele. Aici sunt unele dintre „pălăriile” pe care trebuie sa le porti in calitate de importator:
• Comparator de produse
• Coordinator logistica
• Desiner Website
• Fotograf
• Reprezentant servicii clienti
• Contabil
• Vanzari directe, indirecte
• Si multe altele
5/. Trebuie sa fii permanent inovativ, sa gasesti intotdeauna produse noi                                                      Importul pentru piata de acasa, ca si afacere poate fi de multe ori de scurtă durată. Odată ce un produs importat începe să se vândă extrem de bine, se va gasi cineva familiarizat cu piata care sa realizaze acest lucru, incepand să vândă același produs dar un dolar mai ieftin. Există modalități de a construi un brand, mai degrabă decât doar de a fi un importator de produse, dar în cele din urmă trebuie gasite noi modalități de îmbunătățire a produselor și de comercializare a acestora. De asemenea, trebuie să fii întotdeauna la vânătoare de noi produse pentru import.

In concluzie: Fiecare potentiala afacere de import din China are micile ei „secrete” care garanteaza succesul acesteia. Pentru informatii suplimentare privind importul de marfuri din China, va asteptam pe www.romasia.ro

Tags: , ,

About the Author

Marius Grada

 

Alibaba – Topul importurilor din China

Posted on Jun 09 2019 at 7:23 pm

Daca ne uitam in oferta din 2019 a multor magazine din Romania si Moldova, chiar [...]

Read More

Cum alegi furnizorul ideal din China

Posted on Jun 02 2019 at 7:26 pm

Indiferent dacă provine din China sau din altă parte, unul dintre cele mai importante lucruri [...]

Read More

Importuri din China, Secretele unei afaceri de succes!

Posted on May 27 2019 at 5:05 am

La ora actuala, desi poate doar banuiti insa nu dispuneti de certitudine, marea majoritate a [...]

Read More
Choose your language to Translate »