MOQ la achizitiile de marfuri din China

Odata cu primirea ofertei de la furnizorii chinezi, 3 litere MOQ sunt la fel de importante ca si pretul comunicat.  MOQ = cantitatea minima pentru comanda, solicitata pentru procesarea acesteia. Nivelul MOQ poate fi usor sau mult mai mare decat cantitatea reala care se doreste a fi comandata. Marea majoritata a furnizorilor chinezi impun un MOQ relativ ridicat vizand economiile aferete cantitatiilor mari de marfuri cumparate.

MOQ este un termen ambiguu care implica o multime de intrebari atunci cand este intalnit pentru prima oara. Este negociabil, este valabil pe produs sau pe comanda? Este acceptat un nivel mai mic pentru comenzile de incercare?

Problematica MOQ are in general o abordare flexibila. Pentru produsele importate din China la preturi de pana la 100 $ exista un MOQ-ul intre 50-200 bucati pe articol. In acest caz, se poate incerca trimiterea comenzii pe doar 50% din MOQ cu solicitarea datelor bancare le furnizorului pentru un depozit de 30% si de cele mai multe ori comanda nu va fi refuzata.

Ce se intampla insa atunci furnizorul este inflexibil sau solicita un MOQ atat de ridicat incat nu poate fi atins? Daca exista perspectiva apropierii de MOQ aferent unui produs, furnizorul ar putea accepta marirea comenzii prin adaugarea de articole noi. Per total, se vor comanda mai multe articole in limita MOQ –ului corespunzator produsului de baza.
In cazul in care MOQ-ul cerut este greu de atins (sub25%), lucrurile sunt ceva mai delicate. Cea mai buna solutie este cea de a verifica cu furnizorul daca comanda poate fi grupata cu comanda unui alt client. Daca nu exista presiunea timpului, se poate incerca adaugarea comenzii la productia unei alte companii, in special daca exista deja o colaborare cu furnizorul respectiv. De regula, furnizorii noi sunt ceva mai ezitanti in acceptarea acestui tip de solicitare.

Pentru informatii suplimentare va asteptam pe www.romasia.ro

CERE O OFERTA

Raspuns garantat in maxim 24 de ore.