preload

Romasia
Scimbarile din legislatia importurilor – INCOTERMS 2020

Scimbarile din legislatia importurilor – INCOTERMS 2020

by Romasia

Posted on April 12, 2019 at 11:50 AM

Camera Internationala de Comert introduce la fiecare 10 ani un set nou de legi si modificari aduse legilor existente pentru imbunatatirea si siguranta serviciilor de import international. In prezent functionam dupa dispozitiile legale in viguare din 2010 dar noile modificari au fost deja propuse. Acestea vor fi facute public la sfarsitul anului 2019, iar la 1 ianuarie 2020 vor intra in viguare. Noul set de modificari asigura o mai buna colaborare intre furnizor si cumparator astfel incat costurile si responsabilitatile vor scadea de ambele parti. INCOTERMS diminuaza astfel riscurile ce intervin in procesul de transport precum si in momentul livrarii. Este absolut necesar sa cunoasteti aceste legi atunci cand lucrati cu furnizori din China. Va prezentam pe scurt modificarile propuse :

  • Transferul de responsabilitati

Una dintre modificarile importate din noua legislatie este transferul de responsabilitate minima de la cumparator catre furnizor. Daca pana acum furnizorii plasau responsabilitatile pe umerii cumparatorilor, noua lege propune un schimb in acest sens astfel incat clientii sa aiba minimul de griji atunci cand plaseaza o comanda. De asemenea, clientul va avea si control asupra marfurilor de la plasarea comenzii.

  • Costurile de livrare

Daca legile din 2010 creau o anumita confuzie in ceea ce priveste costul de livrare, noile modificari clarifica aceasta confuzie plasand costurile la cumparator. In cazul in care marfa este deja platita, aceasta va fi livrata la un punct terminal din tara respectiva sau la o adresa stabilita prealabil. FOB si CIF sunt cei mai intalniti termeni in legislatia din 2010 cand vine vorba de importul global de bunuri din China. Acestea se aplica numai la cosurile de transport care nu implica containere. Dar aceste lucruri sunt adesea confundate de clienti. De aceea in noua legislatie este posibil sa intalnim acesti termeni si pentru marfa care vine in containere.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author

Romasia

 

Alibaba – Topul importurilor din China

Posted on Jun 09 2019 at 7:23 pm

Daca ne uitam in oferta din 2019 a multor magazine din Romania si Moldova, chiar [...]

Read More

Cum alegi furnizorul ideal din China

Posted on Jun 02 2019 at 7:26 pm

Indiferent dacă provine din China sau din altă parte, unul dintre cele mai importante lucruri [...]

Read More

Importuri din China, Secretele unei afaceri de succes!

Posted on May 27 2019 at 5:05 am

La ora actuala, desi poate doar banuiti insa nu dispuneti de certitudine, marea majoritate a [...]

Read More
Choose your language to Translate »