Verificarea identitatii furnizorilor chinezi

Dacă exista suspiciuni privind seriozitatea unui furnizor și depasirea temerii că acesta ar putea fi un escroc, există câteva pași simpli pentru confirmarea identitatii si anume:

  • Se introduce site-ul companiei pe web.archive.org, care furnizeaza instantaneu un istoric al site-ul societăți din ultimii ani. Daca exista o înregistrare a companiei pentru cel puțin câțiva ani in care au vandut constant aceleasi produse, aceasta este probabil legitima. Cu toate acestea, opusul nu este în mod necesar adevarat, multe companii chineze putand sa-si fi dezvoltat site-urile relativ recent si sa nu aiba inregistrari in istoric, chiar si pentru companiile legitime.
  • Se pune adresa furnizorului pe Google. Accesand adresa unui partener se pot primi zeci de listari. Furnizorii chinezi legitimati isi lasa urme în spatiul de pe internet, companiile lor fiind listate în nenumărate directoare de pe web.
  • Se solicita o mostra, un esantion. Furnizorul chinez ar trebui sa se aștepte sa fie platite cheltuielile de transport si sa ceara un transfer bancar pentru acest lucru. În cazul în care este furnizat numele beneficiarului unui cont, ceva de genul „XXX Import Export Company”, înseamnă ca probabil sunt o companie legitimă. In plus, daca trimit mostra, probabilitatea sa fie escroci este destul de redusa.
  • Ca procedura de lucru cu furnizorii chinezi noi se recomanda ca intotdeauna sa se inceapa cu comenzi mici și să se mareasca treptat volumul acestora. Prima comanda sa fie suficient de mica, astfel că, dacă se pierd banii, sa nu se ajunga in situatia unui colaps financiar. Comanda urmatoare se poate face putin mai mare iar după ce se primesc cu succes primele două comenzi, se poate spune ca se lucreaza cu un furnizor legitim. Este o practică obișnuită pentru un cumpărător care vizeaza importul de produse din China la nivel de sute de mii de dolari, sa inceapa cu cateva comenzi de incercare care insumeaza doar câteva mii de dolari, dupa care sa se decida pentru comenzi mari.

Pentru servicii secifice de verificare a furnizorilor chinezi, achizitii, transport si logistica marfuri din China, va asteptam pe www.romasia.ro

CERE O OFERTA

Raspuns garantat in maxim 24 de ore.