preload

Romasia
Verificari cu furnizorul chinez inaintea instruirii platii

Verificari cu furnizorul chinez inaintea instruirii platii

by Marius Grada Manager achizitii & logistica

Posted on October 18, 2016 at 09:37 AM

In general, sunt patru elemente pe care importatorii le trec cu vederea atunci cand lanseaza comanda. Furnizorii chinezi se conformeaza doar unor cerinte explicite venite din partea cumparatorilor. Este necesara clarificarea urmatoarelor puncte înainte de lansarea comenzilor:

1/. Termenii livrarii 
Trebuie evitata caderea in plasa unor termeni de livrare nefavorabili care implica taxe suplimentare. Furnizorii chinezi sunt de regula deschisi anumitor termeni de livrare insa trebuie intrebati daca accepta sau nu. Cei mai frecvent folositi termeni de expediere a marfurilor din China sunt:

* EXW [Fabrica furnizorului]: este cel mai scump, acopera toate cheltuielile de transport de la fabrica furnizorului chinez (inclusiv transportul terestru din China) pe toata durata livrarii pana la ușa importatorului.
* FOB [port, aproape de fabrica furnizorului]: cel mai comun termen de expediere. Importatorul plateste transportul marfii din portul chinezesc pana la ușa sa.
* CFR [denumirea portului]: de regula furnizorul plateste cheltuielile de transport pana la un port in apropierea importatorului. Nu include asigurarea marfii și nici transportul terestru din port pana la usa beneficiarului.
* CIF [port destinatar.]: identic cu CFR la care se adauga asigurarea; este cel mai favorabil termen de livrare pentru importator.

2/. Ambalarea produselor
• Ambalarea se face in cutii maro? In acest caz, trebuie avut in vedere ca produsele vor fi mai greu de vandut cu exceptia sistemului on-line.
• Produsele au amblaj individual sau sunt puse toate la gramada intr-o cutie? In lipsa cutiilor individuale produsele sunt mai greu de vandut si de regula acestea trebuie cumparate. • Apare pe cutii inscriptia „Made in China”? In caz contrar, importul poate fi respins de catre autoritatile vamale din tara destinatara.
• În cazul produselor „periculoase” exista etichete de avertizare aplicate pe produse, cum ar fi de exemplu avertizarea pentru produse inflamabile? Orice solicitari specifice privind avertizarea trebuie aduse la unostinta furnizorului si trebuie verificat daca sunt aplicate. • Si nu in ultimul rand, produsele complexe Înecesita instructiuni de functionare in limba engleza, trebuie verificat cu furnizorul daca sunt sau nu incluse.

3/. Procesarea comenzii
• Trebuie clarificat cu furnizorul chinez care este termenul procesarii comenzii, la 30 de zile, la 60 zile sau oricand este finalizata productia?
• În cazul în care comanda este intarziata, este la altitudinea cumparatorului daca solicita sau nu penalitati. Este o practica comuna aplicarea unor penalitati de circa 1% pe săptămână.

4/. Marketing & poze
Ideal este ca furnizorul chinez sa puna la dispozitia cumparatorului intregul suport de sustinere a vanzarilor de care dispune – fotografii de calitate, broșuri și alte produse de marketing aferente produselor comandate. Acestea pot contribui la economii de timp și bani, sustinand vanzarile. • Furnizorul poate pune la dispozitie fotografii ale produselor, dar nu de genul celor preluate de pe alt site?
• Dacă furnizorul nu dispune de fotografii, le poate face? Trebuie insistat sa obtinem fotografii intrucat lipsa lor poate intarzia punerea in vanzare a produselor imediat dupa primirea lor. • Sunt disponibile broșuri sau alte materiale de marketing, pot fi de mare folos la vanzarea produselor.
Lista poate fi completata cu orice alt aspect important care sa usureze importul marfurilor din China.

Tags: , , , , , , , , ,

About the Author

Marius Grada

 

Alibaba – Topul importurilor din China

Posted on Jun 09 2019 at 7:23 pm

Daca ne uitam in oferta din 2019 a multor magazine din Romania si Moldova, chiar [...]

Read More

Cum alegi furnizorul ideal din China

Posted on Jun 02 2019 at 7:26 pm

Indiferent dacă provine din China sau din altă parte, unul dintre cele mai importante lucruri [...]

Read More

Importuri din China, Secretele unei afaceri de succes!

Posted on May 27 2019 at 5:05 am

La ora actuala, desi poate doar banuiti insa nu dispuneti de certitudine, marea majoritate a [...]

Read More
Choose your language to Translate »